Ka nga ata ku hedh shtat ndjenja qytetare dhe përgjegjësia për të sjellë një ide. Pandemia Covid-19 mori trajtën e një sprove që tejkalohet vetëm në sajë të bashkëpunimit, përtej distancimit fizik, të imponuar, po qoftë edhe si zgjedhje të mirëmenduar. Një prej tyre është Serxhio Tresa, 23 vjeç, student për mjekësi të përgjithshme në Romë, Itali. Pikërisht nga vendi i cili vazhdon të jetë shteti i dytë me numrin më të lartë të jetëve të humbura nga koronavirusi, Serxhio ndërmori iniciativën për të mbledhur para në ndihmë të personelit mjekësor të Spitalit Infektiv.
12 E enjte 30 Prill 2020 www. al op-ed online 24 orë @ Analizë RTSH, himni bardh e zi i të shkuarës dhe ditari i pashkruar i së nesërmes Nga Lorenc Vangjeli N jë jetë njerëzore mund të kalojë në tre dyer që hapembyllen njëra pas tjetrës. Tre stacione që e bëjnë individin të jetë Tre në Një, në kohë dhe hapësirë të ndryshme: adoleshenca, pjekuria dhe mosha e tretë. Në adoleshencë, gjithkush është i bindur se ka mundësi, moral e mision që të ndryshojë gjithë botën.
Kjo “Bazukë e BQE” e lajmërur në kuadrin e një edicioni special i programit të blerjes së titujve (Pandemic Emergency Purchase Programme), fillimisht në shumën e 750 miliard euro, pastaj e zgjeruar deri në 1000 miliard euro, deri në fund të vitit 2020. Ndërkohë, sipas Christinne Lagarde, Presidente e BQE, ”nëpërmjet operacioneve të rifinancimit, BQE po bën të mundur disponibilitetin e 3000 miliard euro-ve me përqindje interesi më të ulta se 0.
Pra, ishte e vështirë të siguronte distancimin social si masë parandaluese për mospërhapjen e virusit. Po ashtu burimet pranuan se “nuk mund të merreshin për bazë vlerësimet e bëra gjatë kohës së mësimit online për shkak të problematikave të shumta dhe mungesës së frekuentimit rigoroz nga nxënësit”. Sa i drejtë ishte vendimi i Ministrisë së Arsimit për moshapjen e shkollave dhe a ka funksionuar mësimi online? Flasin për gazetën “FJALA” Rigels Xhemollari, drejtor ekzekutiv i organizatës “Qendresa Qytetare” dhe Ardi Stefa, mësues dhe ekspert arsimi. Ardi Stefa: Shkollat duhej të hapeshin gradualisht në zonat e gjelbërta ësues, gazetar dhe ekspert i arsimit, Ardi Stefa, thotë për gazetën Fjala se ky vit duhej të M konsiderohej i mbyllur, por në asnjë mënyrë nuk duhet të quhej i humbur.
Eshtë më shumë se një gjurmë. Eshtë një mikrobotë brenda një makrobote që vetëm ndryshon. Dhe që i mjafton vetëm forma për të tjetërsuar thelbin. Si karboni që shndërrohet në diamant. Por diamanti, si rregull dhe jo si përjashtimi që përforcon rregullin e trishtuar, nuk e refuzon kurrë veshin e derrave vanitozë. Sistemi politik që udhëheq një shoqëri mund të shembet brenda një nate. Komunizmit shqiptar pikërisht kështu i ndodhi.
Ndërkohë ai theksoi se u është kërkuar bankave të kthejnë emrat që me kod nuk janë të detektueshëm. “Do komunikohet me ta. Janë 3 mijë individë në paketën e parë të cilët NIPT-et e të cilëve nuk korrespondojnë me fazën e aplikimeve. Sot ose nesër Tatimet do u çojnë një mesazh se u është akorduar si kategori paga e luftës. Nëse e kanë pasur të pamundur aplikimin ju lutem të aplikojnë. ”- tha Rama. Lokalet, dentistët dhe parukeritë, pas 11 majit të shohim… Një pjesë të mirë të diskutimit me qytetarët e zuri çështja e lehtësimit të masave kufizuese. Kryeministri Edi Rama u shpreh se po shikohet mundësia e rihapjes së lokaleve, dentistëve dhe berberëve, floktoreve dhe dentistëve, por me protokoll sigurie, ndërsa nuk dha datë se kur.
Funerali i të tjerëve atëherë është shkas hareje. Gjashtë dekada, kohë e mjaftushme që njeriu të ketë mbyllur hesapet më të rëndësishme me jetën, janë një përjetësi kur i sheh nga adoleshenca në pleqëri, por janë edhe një çast i vetëm kur sheh në drejtimin e përkundërt, nga pleqëria në adoleshencë. Ky është një cikël që ku më pak diku e ku më shumë diku gjetkë, përmblidhet në 60 vjet vjet jete, gjatë të cilave pothuaj kushdo ka kuptuar se nga ka ardhur, çfarë ka bërë dhe ku do t’i duhet të shkojë.
wp-sitemap-posts-post-56.xml - FrontOnline
Kreu i ekzkutivit sqaroi se kjo ka ndodhur në të paktën 2-3 mijë raste për shkak se aplikantët kanë dhënë gabim IBAN-ni e llogrisë ose numrin e NIPT-it të biznesist të tyre. Rama sqaroi se tek paketa e zgjeruar janë 2-3 mijë persona që kanë gabuar me IBAN-in e aplikimit por edhe me ta do komunikohet që të sjellin numër kod të saktë. “Po vazhdojmë të disbursojmë pagesat e paketës së zgjeruar duke vënë re një problematikë përreth, për një numër prej 2 apo 3 mijë personash që kanë gabuar me IBAN-in në aplikimin e tyre. Kanë vënë një numër kod që bankat nuk e lidhin dot me personin. “Sipas kryeministrit, qytetarët do të sqarohen nga Drejtoria e Tatimeve përmes një mesazhi.
Çfarë është e vërtetë për një jetë individi, pothuaj vërtetohet edhe në jetën e një shoqërie që ngrihet mbi frymëmarrje ciklike brezash. Në jetën e saj, 60 vjet apo dy breza njerëzorë, koha kur individi që ishte bir i dikujt, bëhet ati i dikujt tjetër, ajo zgjat sa një hapjembyllje sysh. Eshtë më pak se një çast.
Por, një minutë pa përfunduar pjesa e parë qipriotët shënuan dy herë për të shkuar në pushim me epërsi 4:3. Pjesa e dytë u takoi sa u përket golave plotësisht qipriotëve, të cilët shënuan edhe 5 gola dhe ndeshja u përmbyllë me fitoren bindëse të Kombëtares së Qipros. Duhet theksuar se ishte portieri i Kombëtares së Kosovës, Habib Gllareva, i cili erdhi nga skuadra e KEK-ut në futboll të madh dhe me mjaft sukses mbrojti portën tonë. Pas ndeshjes deklaruan:Suad Keçi, përzgjedhësNdeshja e sotme ishte ndër më të fortat dhe unë i përgëzoj futbollistët për angazhim të jashtëzakonshëm dhe treguan karakter dhe me gjasë sot as fati nuk ishte në anën tonë, pasi katër herë futbollistët tanë goditën shtyllat.
[[[SHIKONI DREJTPËRDREJT!!]**]] Shqipëria Armenia
Beson tek revolucioni dhe përbuz evolucionin. E nesërmja dhe mohimi është feja e tij. I pjekur dhe në prag të thinjave të para, kërkon të zmadhojë metrat katrorë të shtëpisë, të rrisë cilindratën e makinës dhe të lartojë statusin në shoqëri. Paratë janë muret e tempullit ku falet. Në pleqëri, e vetmja gjë që ëndërron, është t’i sigurojë vetes “un’exit”-in e tij të qetë të jetës dhe një tualet të rehatshëm. Në këtë stacion fundor të jetës, gjithkush e kujton të shkuarën duke qeshur me cinizëm me pjekurinë e dikurshme dhe duke ju dukur e mrekullueshme cilado vuajtje adoleshenti. Edhe qelia e rinisë duket e bukur kur e sheh me mallëngjimin e largët të pleqërisë pa kthim.
Kosova U19 në futsall i përfundon kualifikimet me një fitore e
Kuqezinjtë nisin misionin “Izrael”, vetëm tre pikët na mbajnë